• Insatt i ett sammanhang, del 1
  av Håkan Sunnliden på 29 juni, 2022 kl. 18:39

  Varje människa är insatt i ett sammanhang. På bilden nedan står morfar tillsammans med barnbarnen William och Linn utanför Katarina kyrka i Stockholm. Vi kom från vårt boende på Ersta där William berättade att han ville komma till en graffiti-affär. Så han frågade: "Kan vi ta oss till Södermalm?" varvid jag kunde svara: "Vi är på Södermalm." Adressen? Tjärhovsgatan 1 ligger på gångavstånd. Vi går på en gång, men vi tar vägen förbi Katarina kyrka. Platsen har urgamla […]

 • Ersta hotell
  av Håkan Sunnliden på 27 juni, 2022 kl. 21:03

   Visste ni att Ersta diakoni har ett alldeles utmärkt hotell? Om inte kan ni se mig avnjuta frukosten idag kl 09. Det gick att sitta ute och under dagen har det varit runt 30 grader helad tiden. När jag tillsammans med barn och barnbarn reste med Djurgårdsfärjan från Gröna Lund (sic!) var det 25 grader, kl 22!Efter högmässan i går har jag tillbringat dagen med barn och barnbarn. Det är inte ofta jag får möjlighet att umgås med dem så här intensivt och varmt!! I morgon ska vi se […]

 • Midsommardagen
  av Håkan Sunnliden på 25 juni, 2022 kl. 19:33

   Midsommardagen går mot sitt slut, men det är fortfarande ljust som på dagen. Bra att vi har en riktigt svart täck gardin i sovrummet så det faktiskt blir natt. Det har varit en bra dag. Kyrkan i Hjortsberga var välfylld med alla dessa läger deltagare. Det var länge sedan jag såg så många människor i någon a de högmässor jag firat under senare år. Här hemma firar vi veckomässan varje onsdag, men då är vi endast ett tiotal personer. Tänk vilken skillnad att vara en […]

 • Midsommarafton
  av Håkan Sunnliden på 24 juni, 2022 kl. 17:31

   I morgon är det Midsommardagen även om mycket av firandet sker i dag. Kari och jag var bjudna till goda vänner ute i Tånnö. Det blev ett mycket fint firande. På bilden syns inte allt det goda vi ätit utan hur det var dukat när vi kom. Våra kära vänner har en fantastisk trädgård och här är det dukat i bersån. Syrenerna omger hela platsen så här fanns den välbehövliga skuggan. Det var 28 grader i skuggan. Efter klassisk midsommarmat gick vi bort till hembygdsgården där […]

 • Midsommardagen i Hjortsberga kyrka
  av Håkan Sunnliden på 23 juni, 2022 kl. 11:07

   Oj, nu har det gått en vecka drygt igen. Ibland undrar man vart tiden tar vägen, men det har varit full upp och jag ser fram emot att det kommer att lugna ner sig något framöver. Men till helgen blir det full gärning igen. Kyrkliga förbundet och/eller Missionsprovinsen , är lite osäker, har Midsommarläger på Hjortsbergagården. Det är ett läger som pågått under flera år även om det inte var något under pandemin. Jag minns att Kari och jag var där för några år sedan […]

 • Lägergården Klippan
  av Håkan Sunnliden på 14 juni, 2022 kl. 10:31

   Sitter på flygplatsen i Vasa efter en underbar förmiddag. Elva stycken troende konfirmander som inget hellre vill än att tillhöra och följa Jesus. Det är nåd att få undervisa och samtala med dem.I går var jag ute på Klippan och mötte ett trettiotal konfirmander. De var mycket lyhörda för vad jag berättade och nu ber jag att Gud ska bevara dem och vägleda dem genom livet.Det var nu fjärde gången jag besökte Klippan. Tidigare har det handlat om familjeläger och ungdomsläger. […]

 • av Håkan Sunnliden på 12 juni, 2022 kl. 15:55

   Jo, då. Jag kom fram till Vörå, men det blev en lång resa. Nu har vi avslutat Evangeliefesten och deltagarna har rest hem. De flesta var från Vörå. Det visade sig att traditionen med Evangeliefest har en mer än hundraårig historia med allt vad det innebär. Men här var också ett antal hitresta som jag tidigare träffat i andra sammanhang. Roligt att möta sådana jag mött tidigare, glädjens återseende.Den undervisning jag hade utgick från 2 Mos 15:1-18. Där finns Israels […]

 • Till Finland
  av Håkan Sunnliden på 10 juni, 2022 kl. 07:48

   Sitter på tåget och funderar. jag är på väg till Finland för att undervisa först i Vörå församling och sedan dels på skriftskola på Klippan, dels på skriftskola i Vasa. Det är ganska många pass, men jag ser ändå fram emot det. Det är alltid roligt att möta människor som vill lyssna till Guds ords undervisning. Vörå församling har under många år arrangerat vad man kallar Evangeliefesten. Nu har det varit uppehåll ett par år på grund av pandemin så vi får se hur […]

 • Nytt skrivbord
  av Håkan Sunnliden på 4 juni, 2022 kl. 10:15

   I går var vi i Jönköping. Jag skulle lämna in lite böcker som ska försäljas på OAS-mötet, Gullbrannagården 15-19 juni. Försökte att själv få komma dit, signera och sälja, men si det gick inte. Nu var Nya Musik vänliga nog att ta en del böcker åt mig så får vi se om de kan sälja några. De kan väl inte lyckas sämre än jag hade gjort? Jag är ingen försäljare någonstans. Nu har jag skrivit en del, men just bibelkommentarerna trycks i små bilagor och ändå har jag […]

 • Husmässa
  av Håkan Sunnliden på 2 juni, 2022 kl. 17:22

  I går var vi samlade till husmässa. Husmässan blev till i förlängningen av cellerna. Det fanns under en tid inte mindre än 16 celler i Värnamo församling under ett antal år. Jag har skrivit och berättat om dessa i min självbiografiska bok Så länge dagen varar. Tyvärr gick det inte att fortsätta med  dels för att spänningarna blev för stora i relation till andra kristna bland gudstjänstfirarna, dels för att bland andra jag inte var beredd att betala priset vid den tiden. Det […]