• Är man kallad så är man
  av Håkan Sunnliden på 30 september, 2022 kl. 10:35

  Oj då, nu gick det en vecka igen, men nu kan jag lova en blogg om dagen för veckan som kommer. Just nu sitter jag på tåget till Stockholm för att i morgon döpa och på söndag fira högmässa. På kvällen reser jag så vidare till Uppsala för kyrkomötet nästa vecka. Ska sitta i ekumenik-utskottet och diskutera motioner hela veckan. Jag tror inte att det medför några större svårigheter. Vi får se.Ett skäl till att jag legat lågt ett tag är att jag gjorts till biskopens […]

 • Sunnlidens lilla katekes
  av Håkan Sunnliden på 16 september, 2022 kl. 10:13

  Tidningen Dagen var visst innehållsrik idag. Här hittade jag en recension skriven av Bo Wettéus Det var länge sedan jag träffade honom. Han var en gång i tiden pastor i Baptistkyrkan i Aneby och engagerad i Ralingsås, både med bibelskolan Livskraft och Kronobergs missionen. Han måste vara omkring 80 år vid det här laget. Det är roligt att han läst min bok.Det är roligt att Bo läst boken dels därför att han är baptist och jag har försökt vara ekumenisk, dels på grund av sin […]

 • kyrkomötet 2022-2025
  av Håkan Sunnliden på 16 september, 2022 kl. 07:32

   I dag får bloggens rubrik ställa en fråga vad som borde ha ett självklart svar, Det är klart att en kristen gemenskap, en trosgemenskap, måste innehålla olika åsikter liksom den innehåller olika människor. Olika människor har olika åsikter. Den kristna trosgemenskapen förenas genom tron, en gemensam insikt, i Guds hemlighet, snarare än genom åsikter. Hemligheten är uppenbara i Jesus från Nasaret, nedtecknad  i den heliga Skrift och omvittnad i bekännelsen. Ganska enkelt. En […]

 • "Linjalerna" blir kvar i Riksdagen
  av Håkan Sunnliden på 14 september, 2022 kl. 11:41

   Den här kan jag inte bara undanhålla er. Håll tillgodo genom att klicka här!

 • Den gröne jägaren
  av Håkan Sunnliden på 13 september, 2022 kl. 12:48

   Bilden är någon vecka gammal. Den är från dagen då jag spelade in ljudboken. Vi tog lunch, gick tvärs över Götgatan och stannade hos Den gröne jägaren. Där kunde vi äta den godaste Fish and Chips jag någonsin ätit. Plus att jag hade direkt utsikt mot min barndoms gata Kocksgatan. Den börjar på andra sidan Götgatan, Götgatan 64.När jag läser lite mer om restaurangen får jag veta att Jacob Johans Anckarström lär ha ätit sin middag här den 16 mars 1792, innan han tog sig […]

 • Roten som bär dig blev ljudbok
  av Håkan Sunnliden på 6 september, 2022 kl. 08:49

   Så är jag äntligen hemma igen efter fem dagar i Stockholm. Två av dessa dagar har jag ägnat åt att spela in Roten som bär dig. Den kommer nu att bli ljudbok. Vad jag har förstått är statistiken för antalet pappers böcker på väg ner och för ljudböcker på väg upp. Nyligen bildade Sjöbergs förlag i samarbete med andra  en sådan ljud-central för kristna böcker. Den går under namnet Keystory och du hittar dit genom att klicka här. Jag tror inte att min inläsning kommer […]

 • Sven och Erik
  av Håkan Sunnliden på 24 augusti, 2022 kl. 13:33

   På den här resan till Grekland har fokus varit på sol och bad. Det har vi fått  hr mycket som helst av. Men jag reser sällan ut att ha med mig någon eller några böcker. Enda nackdelen är att de oftast tynger packningen. Självklart har jag med mig bibeln, men inte min stora Folkbibel utan faktiskt Bibel 2000. Det beror dels på att den väger mindre, dels på att jag för tillfället läser apokryferna, närmare bestämt Mackabéerböckerna. Sedan har jag med mig två gamla böcker […]

 • Cliff Bay hotel, Paleros
  av Håkan Sunnliden på 21 augusti, 2022 kl. 16:43

  Oj, vad det är varmt. Bra att det finns skugga, men där är 37 grader. Tänk att det är möjligt att ligga timmar i en pool! Flera gånger om dagen. Denna 10 söndagen efter Trefaldighet handlar om förspillda tillfällen. Jag vet inte om jag just i dag gillar den rubriken. Det är nog bra att rubriken finns i Evangelieboken, men kom samtidigt i håg att dessa rubriker fanns inte från början. De är konstruerade efteråt så det är lite kluvet. Bibeltexterna är levande ord som ska talas […]

 • Grekland
  av Håkan Sunnliden på 18 augusti, 2022 kl. 12:08

   Så underbart! Kari och jag befinner oss för närvarande i Paleros i Grekland. Kari har jobbat hela sommaren och jag tillbringade hela förra veckan i Transtrand så nu kopplar vi verkligen av. Det blir sol och bad för hela slanten. Nästan. Idag (tredje dagen) behöver vi faktisk vila från solen. Den är oerhört intensiv och vi blir snabbt brända. Så vi har nu lyssnat till en inspelning av Christian Braw. Oerhört bra och lärorikt. Den som vill veta mer om kyrkans historia i Sverige […]

 • CREDOS Ungdomsutbildning
  av Håkan Sunnliden på 12 augusti, 2022 kl. 15:01

   Det är fredag och jag har varit med om en fantastisk vecka som inte är slut än. I morgon har jag mina två sista lektioner, GT 12 om tiden fram till Andra templet och sedan Dogm 14 om Guds ord och sakrament. Därefter är det endast ett klipp kvar för denna vecka och vi har gått igenom 14 videoclip från Bibelskolan-on-line. Under året som sedan ligger framför oss gör vi ytterligare 11 visningar och går i mål. Då har "eleverna" gått igenom alla 75 avsnitten och ägnat ungefär en […]