• Vi firar pingstdagen i förväntan
  av Berit Simonsson på 16 maj, 2024 kl. 18:46

  Inspiratören i Oasrörelsen berättar om ett av de redskap som den helige Ande använde för att föra henne till tro: "En psalm som blev viktig för mig som 16-åring och som är lika viktig för mig idag som 72-åring". 

 • Välsignelse och identitet för en ung generation 
  av Emanuel Woodhouse Schmit på 10 maj, 2024 kl. 16:53

  Det sitter inte i min duktighet eller prestation utan att jag vet att jag är anknuten till någon som gläder sig över mig. Jag tror att denna insikten av välsignelse är en nyckel till utvecklingen av en robust ung generation.

 • Skolan – en kristen uppfinning!
  av Rune Imberg på 3 maj, 2024 kl. 05:00

  I dagens Sverige förs en intensiv debatt i skolfrågor. Man ställer frågor som: Ska egentligen kristna kyrkor och samfund få driva skolor? Borde inte alla skolor vara religiöst neutrala? Men det finns ett argument som nästan helt lyser med sin frånvaro.

 • Mer tid för cykelutflykter – 35-timmarsvecka åt alla!
  av Alma-Lena Andersson på 30 april, 2024 kl. 05:00

  Den gamla glada vårfesten till den heliga Valborgs ära var ett lämpligt tillfälle för den unga arbetarrörelsens egen dag ägnad åt demonstrationer och samkväm. Men bakgrunden var tragisk, skriver Alma-Lena Andersson.

 • I det fördolda – nära Faderns hjärta
  av Robert Åberg på 26 april, 2024 kl. 05:00

  Det Jesus erbjuder är att du får komma till honom, stänga dörren om dig och be till din Far som ser i det fördolda. Och vilket erbjudande! Tänk att få tillhöra ett folk som känner vägen till Faderns hjärta; bönevägen.

 • Varför känner inte alla att de platsar?
  av Hanna på 19 april, 2024 kl. 13:55

  En av många nycklar kan vara att inte reflexmässigt svara "det är bra" när någon under kyrkkaffet frågar hur läget är. I grund och botten är församlingen en gemenskap för brustna människor.

 • Vad är och hur uttrycker vi kristen livsgrund i vardagsspråket?
  av Lennart Sacrédeus på 12 april, 2024 kl. 04:00

  Avgrundsdjup skillnad i inställningen till livet mellan att "skaffa barn" och att "få barn" eller till och med att "välsignas med barn", framhåller krönikören Lennart Sacredéus.

 • Händelsen som totalt förändrar spelplanen
  av Göran Starke på 31 mars, 2024 kl. 12:04

  Han lever och verkar än. Det är något som vi ständigt behöver återkomma till. Urkyrkan bytte till och med gudstjänstdag för att fira hans uppståndelse på den dag det skedde. Det var en verklig game changer, också för oss.

 • Fastetankar i en trasig värld
  av Alma-Lena Andersson på 24 mars, 2024 kl. 15:27

  Fastan går över i passionstiden. Många ser fram emot påskfastan, eller stora fastan, varje år, även jag. Ganska många är också som jag i att vi känner att vi liksom missade den i år igen. Det var svårt att stressa ner. Mobilens alla distraktioner var svåra att motstå och går det verkligen inte att hitta något färdiglagat sockerstint i huset så kan man ju alltid röra ihop havregryn, mjölk och socker.

 • Vi står inför ett drama som är avgörande
  av Mikael Landgren på 24 mars, 2024 kl. 15:00

  Stilla veckan hjälper oss att stanna upp. Jesus kom för att tjäna och ge sitt liv.