Det kanske låter övermaga om jag skriver att den mest spännande hösten jag varit med om väntar. Ändå återger de orden mina förväntningar. Jag kan inte lägga ut texten i en enda blogg, men kommer att skriva om detta under hösten. Deo volente.

Under decennier har jag levt med födslovåndan att få se nya gemenskaper bryta fram i vårt land, typ cellkyrkan. Många av er vet vad jag menar. Nu är det två faktorer som gör hösten till den mest spännande.

För det första tror jag vi redan ser en våg av unga människors existentiella längtan. Jag syftar på de existentiellt rotlösa, de som aldrig fick lära känna Gud under sin uppväxt. Jag har nyligen hört en ung man som sökt sig till oss säga: Håkan, när ni marknadsför er så använd begreppet ”traditionell”. Jag googlade för att hitta er. Jag googlade på ”traditionell lutherdom” och hittade er. Jag är så tacksam.

En annan broder ville att jag skulle lova honom att hålla fast vid högmässan. Han hade aldrig varit på en högmässa där Guds ord förkunnas rent och klart, men ville att det skulle vara så. Jag skulle kunna berätta om fler unga människor som uttryck detsamma.

För det andra har jag fått förfrågan att hålla en föreläsning för Missionsprovinsens prästkollegium under tidigt höst. Det är ett hedersuppdrag. Jag betraktar det som det viktigaste jag kommer att göra under min levnad. Överdrivet? Nej, därför att jag kommer att överlämna decenniers studiearbete av paradigmatiska förändringar. Jag har hållit på med detta i fyrtio år. Ofta talat för döva öron. Ofta har folk lyssnat andäktigt, men inte vetat vad de ska göra med informationen. Nu kan jag berätta. 

Som om det inte räckte kommer jag tillsammans med andra att producera såväl instruktioner som material för ett sådant förändringsarbete. Jag vet att de flesta församlingarna i vårt avlånga land är väldigt rådvilla. Små grupps rörelsen är definitivt en möjlighet för dem.

Så – om du vill – börja eller fortsätt att följa den här bloggen. Informationen och möjlighet till diskussion finns här liksom på hemsidan www.sunnliden.se

Hoppas vi hörs många gånger under hösten.

Håkan Sunnliden

 

LÄS MER: Fler blogginlägg från Håkan Sunnliden

 

Nyhetsbrev

Få gratis uppdateringar av nytt innehåll på TV16 en gång i månaden