Vänliga veckan sammanföll i år med inledningen av stora fastan. På askonsdag var det Alla hjärtans dag som på kommersiell-amerikanska kallas Valentine’s Day. Kanske var det därför detta år bjöd på en alldeles speciellt underbar Vänliga veckan-berättelse; ett riktigt ”Karl-Bertil Jonson-moment”. Skolor brukar uppmärksamma denna dag med fina initiativ av olika slag. Exempelvis får barnen gå runt och sjunga på äldreboenden. Ofta tilldelas man en hemlig kompis som man ska vara extra snäll mot under veckan och sedan kan man veckan därpå försöka gissa vem som var vem. Den finaste aktiviteten i år kom dock från ungdomsfängelset/Sis-hemmet i byn, eller snarare från barn i den kommunala grundskolan här. En elev kom på att man skulle skriva hjärtekort till de intagna ungdomarna.

LÄS HELA ARTIKELN: ”Karl-Bertil Jonsson-moment” Vänliga veckan 2024

Få nya inlägg på TV16 via e-post