Den 19 mars har Josef namnsdag och det är också en kyrklig festdag i stora delar av världen. Genom åren har RKF på detta datum uppmärksammat Föräldrarnas dag utifrån den roll Josef från Nasaret fick som fosterfar till Jesus. Skribenten är katolsk präst och karmelitbroder vid Norraby kloster i Tågarp.

För varje liten människa som föds till världen finns det – som tillvaron nu är beskaffad – också föräldrar. Vi kanske inte känner dem så väl ännu, och motsvarande kan vi ibland också säga om dem som fått bli våra barn. Livssituationerna är så olika, men det tillkommer ändå oss alla att finna vår plats och att där utöva vår roll.

Hur den helige Josef, Jungfru Marias brudgum, hittade sin roll, är minst sagt en historia utöver det vanliga, men det är samtidigt något som i Guds försyn också kan få bli en hjälp till och gåva för oss alla.

LÄS HELA ARTIKELN: Den helige Josef – en andlig förebild i föräldraskapet

Få nya inlägg på TV16 via e-post