Jobs bok är en bok att återvända till nu när Förintelsens minnesdag 27 januari närmar sig samtidigt som antisemitismen i världen krupit upp ur sina unkna vrår och åter sprider dynga i fullt dagsljus.

Min vän prästen berättade att han tycker det är konstigt att Lina Sandells psalm ”Tryggare kan ingen vara” är så populär eftersom den är så obegriplig. Jag håller förstås med om att det inte är den lättaste text att förstå och det länder oss till heder att vi älskar en så avancerad text: ”fågeln ej i kända nästet” är nog en fras som kräver förklaringar för dagens söndagsskolebarn. Man kan nog också med fog anta att deras föräldrar också har problem med textens alla poetiska vändningar och metaforer.

LÄS HELA ARTIKELN: Tryggare kan ingen vara – förintelsens minnesdag

 

Få nya inlägg på TV16 via e-post